Beschrijving

Voor het vak Nederlands moest ik een betoog schrijven, en om mijn betoog te onderbouwen heb ik een dipity gemaakt met daarop mijn stelling en de voor- en tegenargumenten.

Inleiding:
Ken je dat? Elke ochtend sta je op en dan sta je vervolgens een kwartier voor je kast te bedenken wat je aan moet. Dan heb je eindelijk wat uitgekozen en dan is de buitenwereld nog niet tevreden over je kledingkeuze en worden er zo nog eens 10 opmerkingen geplaatst over je schoenen dan wel je kleding. Met een schooluniform heb je daar geen last van. In Engeland is het de gewoonste zaak van de wereld, kinderen gaan in een uniform naar school en er zijn nooit problemen mee geweest, dus waarom dan bij ons niet? Mijn stelling is daarom ook; Schooluniformen moeten worden ingevoerd.

Kern:
Eerst vertel ik jullie mijn argumenten:
1. De maatschappelijke ongelijkheid is minder goed te zien, als iedereen een schooluniform draagt. Kinderen kunnen niet meer worden gepest met het feit dat ze minder geld hebben, want dat is niet meer, of in ieder geval minder te zien, of mensen hun kleren nou kopen bij een dure designer winkel of bij de Zeeman. Heel veel mensen zullen hier baat bij hebben.
2. De mode gaat een veel minder belangrijke rol spelen. Het is op scholen niet meer te zien wie zich wel met de mode bezighoudt en wie niet. Ook kopiëren mensen elkaar niet meer, omdat iedereen hetzelfde aan heeft.

Dan nu mijn tegenargumenten:
1. Je koopt kleding voor niets. Ik vind dit volkomen onzin, want na school en in de weekenden blijft er genoeg vrije tijd over om andere, ‘normale’ kleding aan te doen. Het scheelt dan juist geld, want je hoeft niet iedere keer wat anders aan te doen en dan doe je dus ook langer met je kleding en dus ook langer met je zak- en kleedgeld.
2. Jongeren gaan zich verzetten tegen het schooluniform. Als je hetzelfde systeem handhaaft als in Engeland en dus het uniform invoert vanaf de basisschool zijn de kinderen hier al aan gewend. En daarnaast als het schooluniform wordt ingevoerd op alle scholen is dit een wet en dan zouden de jongeren zich verzetten tegen een wet, dat doen ze nu over het algemeen ook niet.

Afsluiting:
Ik ben dus voor de invoering van schooluniformen, dit zorgt ervoor dat alle kinderen gelijk zijn aan elkaar en kinderen elkaar niet meer pesten vanwege hun kleding. Ter afsluiting heb ik nog een kort filmpje om mijn stelling extra duidelijk te maken. (1:10 – 2:29)
Zijn er nog vragen?

Uitklappen ...

Reisgids Digitaal Leermateriaal

Reacties

Alias Onderwijs

Over deze Dipity

  • Gemaakt door Dianne, gepubliceerd op 4 mei 2013

  • Gemiddelde beoordeling:

    nog niet beoordeeld

  • Categorieën:

    Onderwijs

Over deze Dippster

Dianne

Lid sinds januari 2013